Tärkeimmät varusteet tallilla

Etenkin aloitteleva hevosharrastaja voi joskus olla hukassa tallilta löytyvien lukuisien varusteiden keskellä. Kun aikoo ostaa omia hevosia, saattaa myös tarvikelista olla mietinnässä. Tästä löydät yleisimmät tavarat, jotka tallilta löytyvät. Perusratsastustarvikkeiden lisäksi on useita muita tarvikkeita, joita tallilla pitäisi olla.

Hevosen hoitotarvikkeet

Hevosten hoidossa erilaiset harjat, suat, sienet ja kammat ovat tarpeen. Niiden avulla voi puhdistaa hevosesta hiekat, selvittää harjan solmut ja luoda suhteen hevoseen. Hevonen olisi hyvä harjata päivittäin ihosairauksien ja hiertymien välttämiseksi, ja säännöllinen pesu sekä karvanleikkuu voivat olla tarpeen. Pesemistä varten voi ostaa hevosille tarkoitettuja shampoita ja hoitoaineita. Kavioiden huoltoon liittyvät tarvikkeet ovat myös tärkeitä. Kaviokoukku ja -öljy ovat käytännöllisiä huoltovälineitä.

Tallilla kannattaa olla myös hevosille sekä ihmisille sopivat ensiapupakkaukset. Mikäli hevosella on erikoistarpeita tai taipumus tiettyyn vaivaan, kannattaa sitä varten varata voiteita tai lääkkeitä.

Ratsastustarvikkeet ja varusteet

Ratsastusvarusteet ovat tietenkin tärkeä osa tallin varustelua. Suitset, satulat, riimut, satulahuovat, piiskat, kypärät, khorse-1018835_960_720annukset, loimet ja jalustimet kuuluvat tallin olennaisiin tarvikkeisiin. Niitä tulisi olla muutama ylimääräinen. Köysiä on hyvä olla saatavilla. Tarvikkeet on hyvä käydä läpi ja puhdistaa joko säännöllisesti tai joka ratsastuksen jälkeen. Jokaiselle hevoselle kannattaa olla hevoskohtaiset ratsastustarvikkeet, jotka voi myös nimikoida hevosten mukaan, jottei sekaannuksia satu. Loimia voi olla ohuempia, paksumpia tai molempia tarpeen mukaan kullekin hevoselle.

Hevosen päivittäiset tarvikkeet

Lisäksi tallilla tarvitaan erilaisia tarvikkeita eläinten päivittäiseen ylläpitoon. Sahanpuru pilttuita varten, heinäverkot heinille, ruoka- ja juoma-astiat ovat tärkeitä arjessa. Lisäksi lapio, harja ja kottikärryt auttavat siivoustöissä. Lisäastin voi olla käytännöllinen, jos tallilla on korkeita hyllyjä tai säilytystiloja.

Söi hevosesi sitten heinää tai olkea, ruokaa tulisi olla tarjolla jatkuvasti. Heinäverkko voi olla tiheä tai harva hevosen ruoantarpeen mukaan. Hevonen voi tarvita tavallisen ruokansa lisäksi myös lisäravinteita, joita kannattaa olla riittävästi.

Kaiken toimivuudesta ja turvallisuudesta kannattaa pitää huolta. Aloittelijoille ja kokemittomille vierailijoille voi kertoa, kuinka hevosten kanssa toimitaan ja millaisia eläimet ovat luonteeltaan, ettei hämmennyksiä tai säikähdyksiä satu. Yhteiset säännöt tekevät arjesta sujuvampaa.